Начало >> Какво предлагаме
 
  Настаняване  
    Къщата предоставя 5 стаи в битова обстановка, уют и спокойствие- три стаи със спалня и единично легло, стая с две единични легла и стая с четири единични легла. Всяка от стаите разполага с телевизор, безжичен интернет, тераса и обзавеждане. Петте стаи разполагат с 3 санитарни възела.На двора има голяма беседка и детска площадка Цена на нощувка за 2-ка стая 40 лв., 3-ка стая 55 лв., 4-ка стая 70 лв. Ние преглагаме: * Закуска и вечеря по заявка * Механа * Кухня с всички удобства * Възможност за самостоятелно готвене * Фолклорна вечер * Организиране на походи по еко-маршрути - Организиране на сватби * Организирани посещения до пещерите * Offroad туризъм * Велотуризъм * Конна езда * Лов и риболов * Екстремни преходи през неосветените части на Ягодинската, Харамийската и др. пещери в района с планински водач.      
 
  Туристически маршрути  
    От къщата тръгват 4 туристически маршрута: с.Ягодина - пещера "Дяволско гърло", с.Ягодина - Ягодинска пещера, с.Ягодина - връх Св.Илия и с.Ягодина - "Дяволския мост". За Ягодинската пещера се стига по асфалтирания път или по туристическа пътека. Намирайки се в района на Ягодинската пещера, не пропускайте да посетите и древното енеолитно жилище (4 хил. пр. н.е.), намиращо се на 10 мин от изкуствения изход на пещерата. Температурата в пещерата е 6°С затова си вземете дебели дрехи, дори и през летните горещи дни. Друга атракция край пещерата е т. нар. “Тарзан”, по който можете да се спуснете над малката река до входа на пещерата.      
 
  Празници и Развлечения  
    * Всяка година на 03 март - денят на освобождението на България от турско робство се организира поход до вр. Св. Илия и спортни игри на върха. * На 05 и 06 септември е празникът ( събор) на с. Ягодина с участие ( надсвирване ) на оркестри за родопска музика на национално ниво. * Ягодинци посрещат Нова година на центара на селото, кадето гори голям огън и край него се играят кръшни хора ( има томбола и заря ) - Всяка година през месец август в района на село Ягодина се организира състезание по ориентиране на международно ниво.      
 
  Родопска кухня  
    Родопите са Меката на картофите и тук те се приготвят по най-различни начини. Пататникът е типично за Родопите картофено ястие. Рецептата се е предавала от поколение на поколение до наши дни. Други традиционни родопски ястия са: клин (баница с ориз), родопски качамак, катми , надупени картофи, вкусен шарен фасул и РОДОПСКО ЧЕВЕРМЕ.      
 
  Офроуд до "Орлово око"  
    Другата атракция в района на с. Ягодина е панорамната площадка - "Орлово око", единствената такава в България.А ние ви предлагаме страхотно офроуд изживяване до нея.Панорамата разкриваща се от площадката е неописуема с думи!Непременно трябва да се отиде и види!      
 
 
© Къща за гости "Снежана"